5 Ağustos 2011 Cuma

Yer Çekimine Yenik Düşen Titan


Karpuz ekinlerinin tanrısı olan Karpitos bulutların üzerinde karpuz salkımlarını sularken Dünyada'da yağmur yağıyordu. Karpitos 2 gündür devam eden ''2012'de Dünyayı Neler Bekliyor?'' adlı konferansta onur konuğu olduğu için karpuzlarına vakit ayıramaz. Bu nedenledir ki 2 gün sulanmayan karpuz salkımlarının su oranları yüzde 98 'e düşer. Karpuzların su oranlarının düşüşü tanrılar diyarındaki borsa oranlarını tavan yaptırır. Bu durumu kontrol altına almaya çalışan Karpitos Dünya Büyükelçiliğiyle iletişime girerek itfaiye birimlerinin devreye girmesini emreder. Bu emir üzerine itfaiyeci Gülizar işi bırakır ve karpuz hisselerini satarak bir ömür boyu yetecek parayı kazanır. Gülizar'ın bu açgözlülüğü Karpitos'un hoşuna gitmez ve Zeus'tan Gülizar'ın kişiliği hakkında kütüphaneden bilgi edinmek için izin ister. O gün Afroditle arası çok iyi olan Zeus seve seve izni verir. O sıralar mutsuz olan Herkül o gece bir yanında dünyevi annesi Alkmeneherakles diğer yanında ise uhrevi babası Zeus'un olmasını istiyordur. Tabiki bu sadece faztaziden ibarettir. Zeus'un Afroditle arası iyi oldukça bu mümkün olmayacaktır.
Herkül tanrılığı reddedip dünyevi hayatı seçtiği için insanlar ile tanrılar arasındaki iletişimi Herkül sağlıyordu. O bir dünya Büyükelçisiydi ve bundan gurur duyardı. Haliyle bulutlara su sevkiyatı işi de ona kalmıştı. Zeus oğlunun bu halini gördükçe gururlanıyordu: ''işte benim oğlum''. Afrodit ise bu gururu anlamış olacak ki ''Zeus'' diye bağırdı. ''Gel de şu kara deliği itmeme yardım et. Cildimi buruşturuyor''. ''tabi ki hayatım'' diyerek oradan uzaklaşan Zeus'u gören Herkül 'neden ben Allah'ım'' diyerek yaradılış teorisine inanmaya başlar ve Orhan Gencebay ile haftada bir Eminönünde bir balıkçı lokantasında buluşmaya başlarlar. Tabi bu itfaiye sularını taşıdıktan sonra gerçekleşir. İtfaiyenin suları demişken suların içinde bulunduğu borular bulutlara ulaşmasına ramak kalmıştır ki dünyadaki okyanusların bu karpuzları sulamak için yetersiz olacağı akla gelir. En iyisi karpuzları dünyadaki okyanusların içine teker teker sokup el yardımıyla yıkamaktır. Bu düşünceyi duyunca panik atak geçiren Karpitos Medusa'nın yılan saçlarının terapi yapmasıyla kısa süre içinde kendine gelir ve teklifi kabul eder. Karpuzlarını salkımlarıyla birlikte kökünden kopartan Karpitos başka seçeneğinin olmadığını biliyordur. Tam 3. karpuzu Hint Okyanusuna indirmek üzereydi ki yer çekiminin akımına kapılarak kafasını magma tabakasına çarpar. Başı ekvatorla sarılan Karpitos kendine geldiğinde karpuzlarının yüzde yüz oranına kavuşmuş olduklarını ve borsanın kendine geldiğini öğrenir. Onu en çok şaşırtan ise kafasının yanında dönen minyatürk karpuzlardır...Çifçilerle beraber!

2 yorum:

  1. çok güzel ve yaratıcı bir yazı olmuş,emeğine sağlık.p

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten mükemmel bir iş çıkartıyorsunuz sizin takipcininz olmaktan çok memnunuz.Başarılarınızın devamını dileriz. zebra perde olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil