11 Şubat 2010 Perşembe

işte merakla beklenen ilk insan tasvirinin öyküsü!


Bilim adamları 4bin yıl öncesine ait bir insan saçından ilk insanı tasvir etti. Grönland'da bulunan bu DNA örneğine Grönland dilinde insan anlamına gelen 'inuk' adı verildi.inuk'un 'sakkak' kültüründen geldiği de bilgiler arasında yer alıyor.
işte inuk'un hazin öyküsü...

Yıl mö 2000 kuzey kutbunda penguenler ebeliğinde bir inuk dünyaya gelir. adına Margrethe konulan bu inuk soğuk iklim şartlarına göre evrim teorisi doğrultusunda gelişim gösterir. Margrethe'in doğumuyla 40 gün 40 gece operasal eğlenceler düzenleyen halk gelecekte onları yepyeni bir dünyaya açılacak kapının saç telini taşıyacak kişinin Margrethe olacağını nerden bilebilirdi ki...
Gröndland'da havalar soğuyadursun Margrethe gün geçtikçe büyüyor ve halkını savunacak bir avukat şemalini alıyordu. Fakat gözü dönmüş mafya ve kurtları Margrethe'nin bu adilliğini ve penguenlerini kaldıramıyordu. O sıralarda dönemin kahini Margrethe'nin saç tellerinde bir gizem olduğunu ve bu gizemin yüzyıllar sonra Sakkarakları yepyeni bir dünyaya açacağını sihirli küresinde görmüştü. Grönlanddaki kaynakların peşine düşen mafyaya karşı onları yok etme girişimine giren Margrethe'ye mö 6 ağustos 1955'te bir suikast düzenlenir ve Margarethe hayata gözlerini yumar fakat bu aslında sonun bir başlangıcıdır.
Yüzyıllar sonra Margrethe'in saçını bulan bilim adamları ilk insan tasvirini yaptıkları anda Margret'in ruhu geri gelir ve Sakkaraklar'ı günümüz dünyasına taşır.Yeni dünya düzeni karşısında afallayan Sakkaraklar elcil intihar girişimiyle Sakkarak katliamı adı verilen olayı gerçekleştirirler. Bu 21.yüzyılın en acı öyküsü olur ve Dünya'nın her birey için yaşanacak bir yer olmadığı Darwin'den sonra bir kere daha kanıtlanmıştır.

1 yorum:

  1. inuk iyiydi hoştu amma biraz içkiciydi... ailesi de bi nemruuut... o anası bi fettaaannn... bi ketum bi kibirli ki rabbim düşman başına

    YanıtlaSil